Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimi şahlandırmak için gerçek hayat neyi talep ediyorsa ona uyulması gerektiğini söyledi.
PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi temel atma töreninde konuşan Bakan Selçuk, yapılan çalışmada üretimin bütün paydaşlarının bir araya gelerek bir sistem döngüsü oluşturduğunu ve bunun diğer sektörlere de örnek olmasını ve sayılarının artmasını diledi. Mükemmeliyetin kelime kökeninin kemalden geldiğini ifade eden Selçuk, "Aslında olgunlaşmış olan, kemale ermiş olandan bahsediyoruz. Bu sektörün hem üniversitelerle hem sektörün paydaşlarıyla, öğretmenlerle, öğrencilerle velilerle iç içe böyle bir ekosistem kurmuş olması, gerçekten Türkiye´nin artık belli noktalarda, belli mesafeler alabildiğine zihniyet olarak başladığını gösteriyor." dedi.
Selçuk, buradaki bütün binaların tamamlandığını görmeyi ve çoğalmasını istediğini belirterek, şöyle konuştu: "Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak göreve geldikten sonra, mesleki ve teknik eğitimi şahlandırmak için ne gerekiyorsa, yasal altyapı, mevzuat altyapısı, finansal altyapı, eğitim-öğretim altyapısının tamamını hayat sahnesine bakarak, yani gerçek hayat neyi talep ediyorsa biz ona uymak zorundayız. Gerçek hayat, sektör bizim yönetmeliklerimize uymak zorunda değil. Kendimizi hayata göre uyarlamak zorundayız. Aksi takdirde dış ticaret açığımız böyle devam eder, ithalatımız böyle devam eder ve biz de hedeflerimizden geride kalırız."
Bakan Ziya Selçuk, bu merkezde gelecek ve çocuklar için güzel hizmetler verileceğini ve dünya ile yarışmak için ekosistem kurulacağını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından merkezin ilk fazının temeli atıldı.