SAMSUN / TERME - Barbaros İlkokulu

Mrt

Atık Pil Neden Toplanmalıdır.  Öğrencilerimize duyurulur.

Pil, kullanılan en önemli araçlardan biri ve herkesin yoğun olarak kullandığı bir üründür ve hiçbir zaman da kullanımından vazgeçilebilecek bir ürün olmadığı bilinen bir gerçektir. Pil, elektrikli ve elektronik cihazlar kullanıldığı sürece, pil ile çalışan cihazların çeşitlenmesi ile birlikte farklı kimyasal yapılarda da olsa sürekli kullanımda olacaktır. Pil ile çalışan cihazların çeşidindeki artışla, şarj edilebilen piller tekrar gündeme gelmiştir. Bir şarj cihazı ile yeniden doldurulabilen bu pillerin, teknolojilerinde görülen iyileşme ve halkın giderek bu konuda bilinçlenmesi de bunların kullanımındaki artışta önemli payı vardır. Önceki yıllarda tek tip olan bu piller, şimdilerde farklı boy ve güçlerde bulunabilmektedir. Bazı cihazların doldurulabilen pillerle çalıştırılması tavsiye edilmiyorsa da, CD çalar, walkman ve oyuncakların büyük çoğunluğunda doldurulabilir piller, giderek daha sık kullanılmaktadır. Ayrıca uzun ömürlü şarj edilebilir pillerin yaygınlaştırılması konusu, ilgili yönetmeliklerde de yer almaktadır. Pil konusunda herkesin dile getirdiği en önemli sorun; kullanılmış pillerin yok edilmesi veya geri kazanılmasıdır. Bir adet pilin 1 m3 topraktaki milyarca canlıyı öldürdüğü için doğaya atılmaması gerektiği sürekli dile getirilmektedir. Örneğin; AB ülkelerinde kullanılan pillerin diğer atıklar ile karışmadan toplanması, taşınması ve geri kazanılması için uygulanan kurallar vardır. Almanya´da pil kullanan herkes, bu pillerin çevreye zarar vermeden uygun şekilde geri kazanım sistemine kazandırılmasından sorumlu tutulmaktadır.

Mrt

Kur´an-ı Kerim Kursumuz 13 Martta Başlıyor...

Mrt

Tubitak Bölge Sergisi Başladı.

Mrt

Bursluluk başvuruları başlamıştır.Velilerimize duyurulur.

Mrt

EBA kullanım istatistiklerinin arttırılması için EBA´nın etkin kullanımı gerekmektedir. Öğrencilerimize duyurulur.

Mrt

EBA kullanım istatistiklerinin arttırılması için EBA´nın etkin kullanımı gerekmektedir. Öğretmenlerimize duyurulur.

Mrt

E-Müfredat modülü kullanıma açılmıştır. Zümrelerini girmeyen öğretmenlerimizin zümrelerini girmelerini girmektedir. Tüm öğretmenlerimize duyurulur.

Mrt

2017-2018 Açık Öğretim Kurumları 2. dönem sınavı ( 31 Mart-1 Nisan 2018) sınav başvuruları açılmıştır.  Öğretmenlerimize duyurulur.

Şbt

1 MARTTA BAŞLAMAK ÜZERE OKULUMUZDA OKUMA YAZMA KURSU AÇILACAKTIR.TÜM VELİLERİMİZE DUYURULUR.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği´nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şbt

EBA´ya tüm öğrencilerimizin şifreleriyle girerek sistem güncellemesi yapması istenmektedir.

Şbt

Anasınıfı Kitap Fuarı Gezisi 22.02.2018 Tarihinde olacaktır. Öğrencilerimize duyurulur.

Şbt

4. Sınıflar Kitap Fuarı Gezisi 23.02.2018 Tarihinde olacaktır. Öğrencilerimize duyurulur.

Şbt

3. Sınıflar Kitap Fuarı Gezisi 23.02.2018 Tarihinde olacaktır. Öğrencilerimize duyurulur.

Şbt

2. Sınıflar Kitap Fuarı Gezisi 22.02.2018 Tarihinde olacaktır. Öğrencilerimize duyurulur.